De St. James Collection dankt haar naam aan het St. James Palace in Londen en wordt reeds vele jaren internationaal alom gewaardeerd vanwege haar exclusieve uitstraling en kwaliteit.

St. James sanitair wordt volgens oude Engelse tradities met de hand vervaardigd in Engelse fabrieken (made in England). Hierdoor is de kwaliteit van de St. James Collection uniek.

Na de verwoestende brand in 1992 selecteerde ook het Engelse Koningshuis de St. James Collection voor de restauratie van haar 124 badkamers in het Royal Windsor Castle in Engeland. Ook het beroemde Oxford Kings College koos voor haar Hall of Residence de collectie van St. James, evenals de vermaarde ***** Orient Express Hotel Group en andere vermaarde Hotels.

St. James sanitair en kranen zijn aangepast aan de eisen van vandaag. Alle kranen worden standaard voorzien van keramische binnenwerken en zijn aangepast op Nederlandse hartafstanden voor aansluitingen in de muur. Ook het sanitair is aangepast voor perfecte plaatsing met inachtneming van Nederlandse hartafstanden voor bijvoorbeeld closetpotten. De hoogtes van de wastafelcombinaties zijn volgens Nederlandse normen minimaal 900 mm.